En toen was er een blog

Ik had dus bepaald dat ik jullie zou betrekken bij de properatie van Onderscheidende Zaken. Terwijl ik sleutel en nog meer sleutel aan de herpositionering van mijn concept, laat ik jullie meelezen in de hoop dat ik jullie er mee kan inspireren en dat jullie je eigen gedachten over positioneren met mij willen delen.

Het podium op orde

De eerste stap die ik besloot te zetten, was het op orde maken van mijn podium. De blog dus, en de Facebook fanpage. Nu voelt het best wel griezelig dat ik iedereen mee laat lezen. Want dingen gaan fout en ik weet ook niet alles en dat zien jullie dus nu allemaal. Maar toch, het moet. Ik heb het nu eenmaal bedacht. Dus op de website van Onderscheidende Zaken heb ik de blogsectie geactiveerd en op de Facebook fanpage heb ik het startbericht van mijn properatie vastgezet aan de bovenkant van de pagina. Met de plugin van Jetpack kan ik een mooie koppeling tussen die twee maken. Dus nu kan ik berichten plaatsen over alles wat ik meemaak terwijl ik aan de herpositionering van Onderscheidende Zaken werk. En jullie kunnen meelezen.

Wat duurt het lang!

De eerste ervaringen? Het kost tijd. Veel tijd. Ik heb al een lijst gemaakt van de dingen die ik wil regelen in de komende periode, maar alleen al het aanpassen van de website kostte zomaar 12 uur. En dan hoefde ik niet eens de domeinnaam te registreren, de hosting te regelen, WordPress te installeren en een theme in te richten. Want de site was er al een tijdje. En omdat ik het goed wil doen (nouja, praktisch goed), heb ik me ook even verdiept in enkele SEO-zaken. De basis meteen op orde brengen, kost minder tijd dan als je op een later moment alles handmatig moet gaan zitten wijzigen. Dacht ik zo. Maar dan moet je net mij hebben, de perfectionist die vijf keer de fontgrootte van het menu wisselt van 15 naar 16 en weer terug om te ontdekken dat de oorspronkelijke instelling (15) heel zo gek niet was. Waarschijnlijk heb ik me hier al eens eerder het hoofd over gebroken. En als dit al zoveel tijd kost, dan gaan er waarschijnlijk ook heel wat uurtjes in de volgende stappen zitten. Waar ben ik aan begonnen…

Ik ga lekker fouten maken

De conclusie is voorlopig dat ik fouten mag maken. En dat het niet perfect hoeft te zijn, voordat ik iets online kan zetten. Omdat ik nu eenmaal had besloten jullie te betrekken in mijn leerproces. Dus hij staat er nu, mijn blog. Het feest kan beginnen. Nu alleen nog maar 500 berichten extra schrijven en 10.000 volgers zien te werven. Komt goed. Toch?

Getagd met , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.