copywriting en eindredactie voor online en offline

Voor de uitvoering van bijna iedere communicatiestrategie zijn teksten nodig. Denk hierbij aan:

redacteur en eindredacteur

Ik heb vele jaren ervaring als redacteur van zakelijk tekstwerk, vooral als dit een strategische lading heeft. (Dus als het nogal belangrijk is dat je dingen op precies de juiste manier zegt. En dat alle boodschappen op elkaar aansluiten en elkaar bekrachtigen.) Ik schrijf of herschrijf deze teksten, maar ben net zo vaak bezig als eindredactie, met een nauwkeurige en kritische controle van documenten.

Denk aan webteksten, interviews en rapportages, aan documenten als beleidsplannen en jaarverslagen. Maar het geldt ook voor kortere copy, zoals persberichten en updates op LinkedIn.
Ik werk als zelfstandig tekstschrijver, en maak als redacteur of eindredacteur ook graag deel uit van grotere projectteams en communicatietrajecten.

complete producties

Bij complete producties komen tekst, beeld en andere content samen tot één communicatiemiddel. Denk aan een website, een magazine of een whitepaper.
Een dergelijke productie is in feite een compleet project dat voert van productie en vormgeving naar publicatie, waarin het communicatiemiddel tot stand komt binnen de kaders van doelstelling, contentplan, tijdsplanning en budget.

hands-on projectbegeleiding

Interne en externe projecten hebben bijna altijd een communicatiecomponent, of ze drááien zelfs om communicatie, zoals bij de lancering van een nieuwe website. Als lead of lid van het projectteam zorg ik voor, of draag ik bij aan een goede uitwerking en uitvoering van dit soort projecten, bijvoorbeeld gericht op interne gebruikers van een nieuw IT-systeem of klanten die een bepaalde dienst of een nieuw product gaan afnemen.